Coldstores

Volledig op uw situatie afgestemd.

Een koel- of vrieshuis kan naar wens op vele manieren worden opgebouwd. Deuren en ramen zijn in diverse varianten leverbaar en kunnen op iedere gewenste plek worden geplaatst. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw koel- of vrieshuis. Extra opties, zoals een uitklapbaar rijplatform of een automatische deursluiter zijn onderdelen die het werk gemak positief beïnvloeden.

  • Turn-key oplossingen
  • Flexibel ontworpen en gebouwd
  • Duurzaam en energiezuinig

Koel- en vriescellen

Een koelcel van Pro XS Techniek kan op elke gewenste locatie en manier worden gebouwd. Hierbij maakt het aantal vierkante meters niet uit. Schuine muren of daken zijn geen obstakel voor het maken van een geconditioneerde ruimte van Pro XS Techniek. Al deze aspecten zullen worden meegenomen in het tekenwerk en plan van aanpak.

Koel- en vrieshuizen

Bij een vrieshuis is het voorkomen van vocht in de isolatie een belangrijk aspect. Een juist uitgevoerde detaillering in het ontwerp houdt de constructie op lange termijn in stand. Met name het aanbrengen van een dampscherm rondom het hele vrieshuis is cruciaal. Aan de warme zijde van het vrieshuis wordt daarom een damp remmende laag aangebracht die de isolatieschil rondom tot op de millimeter afdicht. Op het dampscherm van de vloer wordt een dubbele vloerisolatie aangebracht voor juiste functionaliteit en duurzaamheid.

Geïsoleerde deuren

Warme vochtige lucht die uw geconditioneerde ruimte binnendringt veroorzaakt sneeuwvorming op wanden en plafonds met nadelige gevolgen voor de koelcapaciteit en duurzaamheid. Om deze rede vormen deuren een belangrijk onderdeel van een geconditioneerde ruimte. Met de juiste geïsoleerde deur wordt de temperatuur in de ruimte op een juiste wijze bewaakt en zullen energiekosten aanzienlijk verminderd worden.
Geïsoleerde deuren van Pro XS Techniek zijn in alle soorten en maten te verkrijgen en daarbij wordt er altijd met vaste partners gewerkt voor de perfecte deur voor uw project.

Innovatieve oplossingen

Pro XS Techniek heeft in 2013 op verzoek van de retail een speciale, lichte vloer ontwikkeld voor vriesruimtes. De innovatieve vloer is modulair opgebouwd, de delen kunnen op eenvoudige wijze aan elkaar kunnen worden geklikt. Dat scheelt enorm veel tijd tijdens de bouw van de cel: de vloer ligt er in één dag in en is gelijk te belasten. Tevens is de vloer nagenoeg naadloos dus eenvoudig te reinigen.

Geïnteresseerd in onze coldstore oplossingen?

Neem direct contact op met één van onze collega’s.