Duurzaam

Volledig op jouw situatie afgestemd.

Subsidie

De EIA subsidieregeling kan bij u ook van toepassing zijn. Als koel- en vrieshuis bouwer levert Pro XS Techniek de sandwichpanelen welke voor deze regeling in aanmerking komen.

EIA REGELING KOEL- OF VRIESRUIMTEN

Om het milieu minder te belasten, uw energieverbruik te reduceren én minder inkomsten- of vennootschapsbelasting te betalen kunt u bij de bouw van uw koel-of vriesruimten gebruik maken van Kingspan isolatiepanelen. De hoge RC-waarde van deze isolatiepanelen zorgt ervoor dat de energiekosten verder verlaagd worden. Als één van de weinige koel- en vrieshuisbouwers levert Pro XS de isolatiepanelen welke voor deze regeling in aanmerking komen.

HOOGTE VAN DE EIA

Als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, kunt u  x aantal procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage en bedraagt al snel 11% van de goedgekeurde investeringskosten. De EIA kan worden toegepast naast de gewone investeringsaftrek. Uiteindelijk bespaart u meer energie en betaalt u minder belasting.

RANDVOORWAARDEN

Voor het koelen of licht vriezen bij een ruimtetemperatuur tussen +16 °C en -10 °C moet de Rc-waarde van de toegepaste isolatiematerialen minimaal 6,20 m2 K/W bedragen met een maximum investeringsbedrag van €40/m2 van het te isoleren oppervlak. Voor het vriezen bij een ruimtetemperatuur lager dan -10 °C moet de Rc-waarde van de isolatiematerialen minimaal 10,50 m2 K/W bedragen met een maximum investeringsbedrag van €60/m2 van het et isoleren oppervlak.

TOEPASSING

De isolatiepanelen van Pro XS Techniek voldoen in ruime mate aan de eis van de overheid om voor subsidie in aanmerking te komen. Wanneer u nu kiest voor het bouwen van een koel- of vriescel heeft Pro XS techniek dé oplossing op maat. Bij een vriescel heeft Pro XS de beschikking over 220 mm dikke Isobab panelen met een Rc-waarde van 10,74 en bij een koelcel 140 mm dikke Kingspan panelen met een Rc-waarde van 6,93.
De warmteweerstand en de daaruit voortvloeiende Rc-waarde is berekend door TNO. Pro XS Techniek adviseert u graag over de bouw van uw koel- en vriesruimte en de bijbehorende subsidiemogelijkheden.