Koel- en vrieshuizen

Volledig op jouw situatie afgestemd.

Ontworpen voor gebruik

Alle koel-en vrieshuizen die Pro XS Coldstores realiseert zijn ontworpen voor dagelijks en intensief gebruik. Waar gewerkt wordt moet bescherming zijn. Heftrucks en pompkarren worden vaak in dit soort ruimtes gebruikt om het werk te verlichten. Door de enorme kracht van deze machines is er een deugdelijke staalconstructie nodig met daarbij een geschikte beveiliging.
Er wordt een zware aanrijdbeveiliging gerealiseerd in combinatie met verstevigend zetwerk die de klappen van de bovengenoemde machines zal opvangen.

Volledig afgestemd op de gebruiker

Een koel- of vrieshuis kan naar wens op vele manieren worden opgebouwd. Deuren en ramen zijn in diverse varianten leverbaar en kunnen op iedere gewenste plek worden geplaatst. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw koel- of vrieshuis. Extra opties, zoals een uitklapbaar rijplatform of een automatische deursluiter zijn onderdelen die het werk gemak positief be├»nvloeden.

Duurzaam en energiezuinig

Wij doen er alles aan om onze producten zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te maken. Wij gebruiken bijvoorbeeld polyurethaanschuim om onze geconditioneerde ruimtes te isoleren. Dit type schuim heeft een lage GWP-waarde (Global Warming Potential < 0,1) en een ODP-waarde (Ozone Depletion Potential) van 0.
Dankzij de toepassing van polyurethaanschuim en A-klasse koelappendages stijgt de isolatiewaarde van uw geconditioneerde ruimte, wat resulteert in lagere energiekosten voor het behouden van de temperatuur in de geconditioneerde ruimte.

Vrieshuis

Bij een vrieshuis is het voorkomen van vocht in de isolatie een belangrijk aspect. Een juist uitgevoerde detaillering in het ontwerp houdt de constructie op lange termijn in stand. Met name het aanbrengen van een dampscherm rondom het hele vrieshuis is cruciaal. Aan de warme zijde van het vrieshuis wordt daarom een damp remmende laag aangebracht die de isolatieschil rondom tot op de millimeter afdicht. Op het dampscherm van de vloer wordt een dubbele vloerisolatie aangebracht voor juiste functionaliteit en duurzaamheid.

Schuif- en hefdeuren

Deuren vormen een zeer belangrijk onderdeel in het totale logistieke concept van een koel- en vrieshuis. Deskundigen schatten het aandeel van energieverbruik als gevolg van deuropeningen tussen de 15% en de 30%. Warme vochtige lucht die binnenkomt veroorzaakt rijpafzetting op wanden en plafonds met nadelige gevolgen voor de koelcapaciteit.
Wij hebben voor u een speciaal deurconcept voor logistieke activiteiten met zware transportmiddelen. De isolerende schuifdeuren zijn in vele uitvoeringen lever- en monteerbaar. Het unieke brede en robuuste deurbladkader zorgt voor een extra bescherming en waarborgt een hermetische afsluiting.